Zucchini Flowers w/ Gorgonzola Cheese • ゴルゴンゾーラチーズ入りズッキーニの花
f0040929_926358.jpgSpring is here. I happen to pass by Santa Monica Farmer's Market the other day, and decided to get Zucchini flowers. I kind of created this recipe. Well, I have heard stuffed Zucchini flower before, and I am sure it is known in certain part of the world, but I did not know how and what to do. So, experimented by putting Gorgonzola Cheese in. And it was THE winner!

Recipe : simple as it looks.
•Stuff Zucchini flowers with Gorgonzola Cheese
• Lightly put flour or some kind of flying butter (Lighter the better to enjoy the full freshness of the flower and the cheese)
• Cook in little olive oil (4 tbs), mid-high heat, flip over zucchini 30 sec each
(here, I am sure you can deep fly if you put thicker butter, but I personally enjoy the little crispy cheese melting out of the flowers. So, for that reason, I used little oil instead of deep flying.)
Now, mangia mangia with a nice glass of wine!

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f0040929_9531238.jpg春です。サンタモニカにあるファーマーズマーケットに寄ったので、ズッキーニの花をゲット。
このレシピはたぶん世界の何処かではよく使われているのかもしれませんが、ただ、ズッキーニに詰め物をした料理としか聞いた事無かったので、新しく自分なりに挑戦してみました。
ゴルゴンゾーラチーズを入れたのですが、最高!!!

レシピはいたって簡単
・ ズッキーニの花にゴルゴンゾーラチーズを詰める。
・ 軽く小麦粉をまぶす。(天ぷら粉とかでも良いと思いますが、軽い方がズッキーニの美味しさやフレッシュさが味わえると思います)
・これをオイルで揚げる。(大さじ4)中から強火で、30秒づつ花の両面をクック。
(もちろん、天ぷらのように、ディープフライしても良いかと思いますが、個人的には、クックしてる間にとろっと流れ出て来るチーズが少ーしクリスピーになるのを食べるのが好きなので、オイルも衣も少なめにサラっとクックしました。)

美味しいワインとどうぞ。
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by dolcemilia | 2006-04-25 09:58 | Gourmet•グルメ


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