French mama's lazy cooking • フレンチ風ママの手抜き料理
f0040929_1548546.jpg今日は先日の
フレンチカフェのマリー
にフランス風ママの手抜き料理をサンタモニカにある Le Pain Quotidien(パンとかPastryの美味しいFrench Cafe)にて教えてもらった。 (Santa Monica Blvd + 4th.)

『フランスではこれは当たり前よ。
子供達はよくこうやって食べるんだよ。
特にママが食事作らない時は、食べてた。』と彼女は無邪気な子供に戻ってた。

卵を外は固く、中はトローリ半熟にゆでる。
その半熟卵に塩こしょうを降って、パンを細長く切ったのをディップして食べる。
(この細長いパンをディップっていうところがキーポイント!)
残りはスプーンで。

単純にそれだけ・・・・なんだけど、発想的にこういう食べ方はしたこと無いので、私にとっては面白い発見。

今まで、西洋風のゆで卵の食べ方は、なんてお上品で、銀食器に立てて・・・・なんて感じていたのだけど。実はこの食べ方が理由でヨーロッパではゆで卵をこの卵をわざわざ銀食器にいれて食べるんだ。フムフム。そういうことにしておこう。

f0040929_15483561.jpg
*****
My
French girlfriend from Cafe Marly
taught me an easy and lazy mom's dish. Her mom used to cook (?) this while she was growing up in France. We were at the Le Pain Quotidien on the Santa Monica Blvd + 4th.

"In France it is very common.
All the kids love this.
You know, when my mom was too tired to cook, we ate this."
she was reminiscing with an innocent smile.

To make this, boil egg, white to be hard and yolk to be melting soft.
Put salt and pepper.
Dip in thinly sliced bread. (shown as photo)
(This DIPPING SLICED BREAD is the key)
The rest, eat with spoon.

Yeh....that's all......but to me it was such an interesting discovery since I would never imagine eating boiled egg like this as Japanese.

I always thought European way of eating boiled egg is snobby elegant with a cute little silver egg tray........but maybe this is the proper way they always eat in Europe. Didn't know. I guess.....



人気ランキングへ。If you enjoyed my blog, please click
 blog ranking *Thank you*
ワンクリックしてもらえると嬉しいです
[PR]

by dolcemilia | 2006-03-09 10:21 | Gourmet•グルメ


<< 3 days in Tahit...      Venice in LA • ... >>